Sárgabarackos kuszkuszdesszert
2018-03-29- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Arab
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Hogyha egészséges hozzávalókból szeretnénk valami finomat a családnak, akkor íme egy reform-élelmiszerekkel készült desszert.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg sárgabarack (aszalt)
- 2 dl kókusztej
- 1 db vaníliarúd
- 15 dkg kuszkusz
- 1 tk édesítőszer
- 1 tk fahéj
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 3 dl habtejszín (növényi)
- 2 tk vanília kivonat
1. lépés
Kockákra vágom az aszalt sárgabarackot, és rájuk locsolok egy kis vanília kivonatot, de ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor pl. narancslikőr is tökéletes.
2. lépés
A tejet elkezdem melegíteni a vaníliarúd kikapart magvaival, és édesítőszerrel. (Ha valaki édesebb növényi tejet használ, vagy eleve édesített verziót, akkor lehet nem is kell hozzá annyi édesítőszer.)
3. lépés
Amikor buborékozni kezd, rögtön lejjebb veszem a lángot. Ekkor szórom bele a kuszkuszt, és folyamatos kevergetés mellett fél percig főzőm.
4. lépés
Lehúzom a tűzről az edényt, majd beleteszem az áztatott sárgabarackokat. A még meleg kuszkuszhoz keverjük a fahéjat, a narancshéjat, majd az egészet lefedjük, hogy még tovább puhuljon.
5. lépés
Addig robotgéppel felverjük a tejszínt, majd 20 perc múlva a puha kuszkuszos krémhez keverem a habot. A krémet mutatós tálkákba szedem. Fahéjjal leszórva, gyümölcsökkel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 329 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
516,15 kcal -
Zsír
35 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
42,83 g -
Cukor
8,35 g -
Fehérje
8,71 g