Zöldséges tarkedli
2015-02-04- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
Farsang idején az édes fánk mellett, süthetünk sósat is. Egy finom mártogatóssal, vagy éppen tejföllel tálalva nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg búzaliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 1 dkg cukor
- só, bors
- 15-20 dkg mexikói zöldségkeverék
1. Lépés
A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, megszórni egy pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróba roppanósra párolni. Ezután alaposan lecsepegtetni, majd teljesen kihűteni.
2. Lépés
Az élesztőt langyos-cukros tejbe felfuttatni. Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd jól összekeverni. Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beleönteni az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverni.
3. Lépés
Végül hozzáadni az előpárolt, kihűtött zöldséget, és óvatosan összekeverni.
Konyharuhával letakarni, majd szobahőmérsékleten 20-25 percig keleszteni.
4. Lépés
Egy serpenyőbe bőséges olajat önteni, majd felhevíteni. Ezután kanállal kis halmokat kanalazni bele a masszából, és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütni.
A kisült fánkokat jól lecsepegtetni, majd papírtörlőre szedni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 120 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
493 kcal -
Zsír
6.6g -
Szénhidrát
92g -
Fehérje
17.8g -
Koleszterin
88mg -
Cukor
8.2g