Zöldséges tarkedli

2015-02-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Farsang idején az édes fánk mellett, süthetünk sósat is. Egy finom mártogatóssal, vagy éppen tejföllel tálalva nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • só, bors
  • 15-20 dkg mexikói zöldségkeverék

1. Lépés

A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, megszórni egy pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróba roppanósra párolni. Ezután alaposan lecsepegtetni, majd teljesen kihűteni.

2. Lépés

Az élesztőt langyos-cukros tejbe felfuttatni. Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd jól összekeverni. Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beleönteni az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverni.

3. Lépés

Végül hozzáadni az előpárolt, kihűtött zöldséget, és óvatosan összekeverni.
Konyharuhával letakarni, majd szobahőmérsékleten 20-25 percig keleszteni.

4. Lépés

Egy serpenyőbe bőséges olajat önteni, majd felhevíteni. Ezután kanállal kis halmokat kanalazni bele a masszából, és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütni.

A kisült fánkokat jól lecsepegtetni, majd papírtörlőre szedni.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 970 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fánk sütőben sütve

  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    493 kcal
  • Zsír

    6.6g
  • Szénhidrát

    92g
  • Fehérje

    17.8g
  • Koleszterin

    88mg
  • Cukor

    8.2g