Zöldbableves füstölt szalonnával
2012-06-25- Típus: Bableves receptek, Zöldbableves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Mindig szeretem, amikor beküldtök nekünk receptet, mert egy teljesen új konyhát ismerhetek meg. Most jöjjön Tom66 magyaros zöldbablevese.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg húsos Szalonna
- 1 evőkanál Vaj
- 1 Vöröshagyma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 3 db Répa
- 2-3 nagyobb Krumpli
- 350 g Zöldbab
- 4 evőkanál Liszt
- Só
- Bors
- Petrezselyemzöld
- 2 teáskanál Pirospaprika
- Tejföl
1. lépés
A szalonnát felvágjuk tetszőleges méretűre, majd kevés vajon a zsírján sütjük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és üvegesre pároljuk rajta.
2. lépés
Ahogy megpároltuk a hagymát, beletesszük a zúzott fokhagymát, a kis szeletekre vágott répát és a felkockázott krumplit, majd néhány percig lassú tűzön pirítjuk. Ezután beletesszük a 4 evőkanál lisztet, jól átkeverjük és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Ennél a pontnál fűszerezzünk sóval, borssal és 2 teáskanál pirospaprikával. A sóval érdemes óvatosan bánni, mert a szalonna sóssága meglephet bennünket.
3. lépés
Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot. Ha konzerves babunk van, az is tökéletes. Az előnye az, hogy gyorsabban puhul. Ha elértük azt, hogy minden zöldségünk puha lett, megszórjuk petrezselyemmel. A tejfölt tálaláskor tesszük bele.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
4 716 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
288 kcal -
Összes Zsír
13,4 g -
Koleszterin
35 mg -
Szénhidrát
29,8 g -
Cukor
4 g -
Fehérje
13,4 g