Zita szelet
2015-02-04- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Ez egy nagyon finom sütemény, Vassné Editke receptje alapján készült. Köszönet érte.
Ezeket szerezd be:
- 5 tojássárgája
- 5 kanál víz
- 10 deka porcukor
- 2 kanál holland kakaópor
- 10 deka darált dió
- 10 deka liszt
- fél csg sütőpor
- 5 tojásfehérje
- Krém:
- 20 deka margarin
- 20 deka porcukor
- ízlés szerint rum
- 25 deka gesztenyemassza
- 1 csg vaníliás puding
- 3 deci tej
- A tetejére:
- 10 deka étcsoki
- 5 deka margarin
- fél deci olaj
- 5 deka fehér csoki
1. Lépés
A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, a darált diót, és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
2. Lépés
A tojásfehérjét kemény habbá felverem és a csokis masszához óvatosan belekeverem. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
3. Lépés
Amikor kisült a tésztát ketté vágom. A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverem, és kettéosztom.
Az egyik felébe belekeverem a gesztenyemasszát és az ízlés szerinti rumot.
4. Lépés
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt a másik fele margarinos krémmel összekeverem.
Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kenem. Erre ráteszem a vaníliás krémet és végül a csokis lapot.
5. Lépés
A csokoládét gőz felett felolvasztom a margarinnal és olajjal, aztán a tészta tetejére kenem. Olvasztott fehér csokival díszítem.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
14 183 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
872 kcal -
Zsír
54.2g -
Szénhidrát
88.7g -
Fehérje
11.9g -
Koleszterin
139mg -
Cukor
60.6g