Firenzei mandulás keksz – gluténmentes
2013-11-27- Típus: Cookie, Teasütemény
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Karácsonykor már többször készítettem el, nagyon egyszerű.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg apróra vágott héj nélküli mandula
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt (mantler) gluténmentes
- 1.5 dl tejszín
1. Lépés
A mandulát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tejszínt összekeverjük és öt percig főzzük.A tűzről való levétel után belekeverjük a lisztet is.
2. Lépés
A masszából kanállal kis halmokat szaggatunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokon 8-10 percig sütjük. Már is fogyasztható, és ízletes is. Jó étvágyat hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 176 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
405 kcal -
Zsír
28g -
Szénhidrát
34.4g -
Fehérje
9.5g -
Koleszterin
19mg -
Cukor
24.9g