Töltött padlizsán

2012-10-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A padlizsánt kettévágtuk, finomságokkal megtöltöttük, finoman megsütöttük és mind megettük.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db Padlizsán
  • 2 db Paradicsom
  • 1 db kisebb Cukkini
  • 20 dkg Gomba
  • 10 dkg Zöldbab
  • 2 db Vöröshagyma
  • 3 evőkanál Olívaolaj
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Húsleveskocka
  • Oregánó
  • Bors

1. lépés

A padlizsánokat megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk őket. A belsejüket kanállal kikaparjuk, de oly módon, hogy körülbelül 1 cm vastag fala azért legyen. A kikapart részt tegyük félre, mert felhasználjuk azt is.

2. lépés

Folytatjuk a töltelékkel. Előveszünk egy edényt és kevés olajon megpároljuk a kis kockára vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a szintén kockára vágott, meghámozott cukkinit, paradicsomot, zöldbabot, szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. Jól összekeverjük és pároljuk egy kis ideig. Ezután a korábban kivájt padlizsánok belsejét is belekeverjük, majd még pár percig egybe pároljuk.

3. lépés

Egy tepsibe szép katonásan belehelyezzük a padlizsánokat, megtöltjük a belsejüket az elkészült cukkinis, babos, gombás töltelékkel. Ha ezzel is kész volnánk, kicsomagolunk egy húsleveskockát és finoman rámorzsoljuk a padlizsánok tetejére. Kevéske vízzel és olajjal meglocsoljuk még a tetejét, majd betoljuk 20 percre a sütőbe és közepes fokozaton sütjük tovább.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 811 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött padlizsán baconba tekert krumplival

  • Töltött padlizsán recept

  • Sült töltött zöldségek

  • Mallorcai padlizsán recept

  • Töltött cukkini

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    412 kcal
  • Összes Zsír

    23,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    51,6 g
  • Cukor

    20,8 g
  • Fehérje

    12 g