Töltött padlizsán
2012-10-23- Típus: Keményítő nap, Töltött padlizsán
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A padlizsánt kettévágtuk, finomságokkal megtöltöttük, finoman megsütöttük és mind megettük.
Ezeket szerezd be:
- 2 db Padlizsán
- 2 db Paradicsom
- 1 db kisebb Cukkini
- 20 dkg Gomba
- 10 dkg Zöldbab
- 2 db Vöröshagyma
- 3 evőkanál Olívaolaj
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 db Húsleveskocka
- Oregánó
- Bors
- Só
1. lépés
A padlizsánokat megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk őket. A belsejüket kanállal kikaparjuk, de oly módon, hogy körülbelül 1 cm vastag fala azért legyen. A kikapart részt tegyük félre, mert felhasználjuk azt is.
2. lépés
Folytatjuk a töltelékkel. Előveszünk egy edényt és kevés olajon megpároljuk a kis kockára vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a szintén kockára vágott, meghámozott cukkinit, paradicsomot, zöldbabot, szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. Jól összekeverjük és pároljuk egy kis ideig. Ezután a korábban kivájt padlizsánok belsejét is belekeverjük, majd még pár percig egybe pároljuk.
3. lépés
Egy tepsibe szép katonásan belehelyezzük a padlizsánokat, megtöltjük a belsejüket az elkészült cukkinis, babos, gombás töltelékkel. Ha ezzel is kész volnánk, kicsomagolunk egy húsleveskockát és finoman rámorzsoljuk a padlizsánok tetejére. Kevéske vízzel és olajjal meglocsoljuk még a tetejét, majd betoljuk 20 percre a sütőbe és közepes fokozaton sütjük tovább.
Értékelések
(3.5 / 5)
4 személy értékelt
3 811 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
412 kcal -
Összes Zsír
23,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
51,6 g -
Cukor
20,8 g -
Fehérje
12 g