Sajtos omlett baconnal
2014-04-02- Típus: Omlett receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Sajtos omlettet készítettem baconnal, mángolddal, paradicsommal, paprikával, újhagymával. A kertünkben növő mángoldot most így hasznosítottam.
Ezeket szerezd be:
- 2 db tojás
- 50 g füstölt sajt
- 50 g trappista sajt
- 50 g bacon (darabolt)
- olívaolaj
- 3 db mángold levél
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 2 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
1. Lépés
A mángoldot csíkokra vágom, a paradicsomot szeletelem, illetve kockára, a paprikákat karikára vágom.
2. Lépés
Egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom.
3. Lépés
Ráteszem az aprított fokhagymát, a mángoldot, a karikára vágott chilipaprikát, és újhagyma szárat, a kockára vágott paradicsomot, sózom, borsozom, néhány percig pirítom.
4. Lépés
Közben lereszelem a sajtokat, felverem a tojást, fűszerezem, belekeverem a sajt felét, újhagyma zöldjét, fűszerezem.
5. Lépés
A serpenyőből kiveszem a tölteléket. Öntök bele olívaolajat. Beleöntöm a tojást. Időnként meghúzogatva megsütöm.
6. Lépés
A felére pakolom a félretett tölteléket, s a sajtok másik felét. Ráhajtom az omlettet, s kicsúsztatom egy tányérra.
7. Lépés
Koriander-levelet teszek rá, köré pedig paradicsom szeleteket, hegyes zöldpaprikát, újhagymát és rozskenyeret.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 830 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
955 kcal -
Zsír
70,8 g -
Koleszterin
487 mg -
Szénhidrát
23,4 g -
Cukor
9,5 g -
Fehérje
59,9 g