Sajtos omlett baconnal

2014-04-02
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Sajtos omlettet készítettem baconnal, mángolddal, paradicsommal, paprikával, újhagymával. A kertünkben növő mángoldot most így hasznosítottam.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db tojás
  • 50 g füstölt sajt
  • 50 g trappista sajt
  • 50 g bacon (darabolt)
  • olívaolaj
  • 3 db mángold levél
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)

1. Lépés

A mángoldot csíkokra vágom, a paradicsomot szeletelem, illetve kockára, a paprikákat karikára vágom.

2. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom.

3. Lépés

Ráteszem az aprított fokhagymát, a mángoldot, a karikára vágott chilipaprikát, és újhagyma szárat, a kockára vágott paradicsomot, sózom, borsozom, néhány percig pirítom.

4. Lépés

Közben lereszelem a sajtokat, felverem a tojást, fűszerezem, belekeverem a sajt felét, újhagyma zöldjét, fűszerezem.

5. Lépés

A serpenyőből kiveszem a tölteléket. Öntök bele olívaolajat. Beleöntöm a tojást. Időnként meghúzogatva megsütöm.

6. Lépés

A felére pakolom a félretett tölteléket, s a sajtok másik felét. Ráhajtom az omlettet, s kicsúsztatom egy tányérra.

7. Lépés

Koriander-levelet teszek rá, köré pedig paradicsom szeleteket, hegyes zöldpaprikát, újhagymát és rozskenyeret.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 830 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos-sonkás-sajtos omlett

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    955 kcal
  • Zsír

    70,8 g
  • Koleszterin

    487 mg
  • Szénhidrát

    23,4 g
  • Cukor

    9,5 g
  • Fehérje

    59,9 g