Töltött padlizsán recept

2014-02-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Kicsit változtattam az alap receptemen, mert sajtot és tejfölt is használtam hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 2 darab padlizsán
  • 50 deka darált hús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 darab zúzott fokhagyma gerezd
  • só, bors
  • 3 kanál paradicsompüré
  • bazsalikom
  • majoránna
  • 10 deka főzött rizs
  • 2 deci tejföl
  • 10 deka reszelt sajt
  • olívaolaj

1. Lépés

A padlizsánt megmosom és a két végét levágom, majd hosszában kettévágom. A közepét kiskanállal kiszedem és kis kockákra vágom.

2. Lépés

Az olajat felteszem a tűzre, a hagymákat beleszelem és üvegesre párolom.
Hozzáadom a darált húst, sózom, fűszerezem és a pürés paradicsomot is hozzáadom. Az apró kockákra vágott padlizsán belét is hozzáadom, így sütöm addig, amíg a hús és a padlizsán megpuhul, ekkor hozzáadom az előre megfőzött rizst és összekeverem.

3. Lépés

A padlizsánokat sütőedénybe vagy tepsibe teszem. A húsos töltelékkel megtöltöm.
A tetejére tejfőlt és reszelt sajtot teszek , majd 190-200 fokon szép pirosra megsütöm.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 044 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött padlizsán baconba tekert krumplival

  • Sült töltött zöldségek

  • Mallorcai padlizsán recept

  • Töltött padlizsán

  • Padlizsántekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    509 kcal
  • Zsír

    12.8g
  • Szénhidrát

    57.4g
  • Fehérje

    39.8g
  • Koleszterin

    34mg
  • Cukor

    10.3g