Töltött padlizsán recept
2014-02-21- Típus: Töltött padlizsán
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Kicsit változtattam az alap receptemen, mert sajtot és tejfölt is használtam hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 2 darab padlizsán
- 50 deka darált hús
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 darab zúzott fokhagyma gerezd
- só, bors
- 3 kanál paradicsompüré
- bazsalikom
- majoránna
- 10 deka főzött rizs
- 2 deci tejföl
- 10 deka reszelt sajt
- olívaolaj
1. Lépés
A padlizsánt megmosom és a két végét levágom, majd hosszában kettévágom. A közepét kiskanállal kiszedem és kis kockákra vágom.
2. Lépés
Az olajat felteszem a tűzre, a hagymákat beleszelem és üvegesre párolom.
Hozzáadom a darált húst, sózom, fűszerezem és a pürés paradicsomot is hozzáadom. Az apró kockákra vágott padlizsán belét is hozzáadom, így sütöm addig, amíg a hús és a padlizsán megpuhul, ekkor hozzáadom az előre megfőzött rizst és összekeverem.
3. Lépés
A padlizsánokat sütőedénybe vagy tepsibe teszem. A húsos töltelékkel megtöltöm.
A tetejére tejfőlt és reszelt sajtot teszek , majd 190-200 fokon szép pirosra megsütöm.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 044 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
509 kcal -
Zsír
12.8g -
Szénhidrát
57.4g -
Fehérje
39.8g -
Koleszterin
34mg -
Cukor
10.3g