Töltött hagyma Boszancsatól
2014-05-19- Típus: Töltött hagyma receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Kiváló töltött hagyma étel. Az elkészítése roppant egyszerű. Burgonyapüré ajánlott mellé.
Ezeket szerezd be:
- 6 darab nagyobb hagyma
- 15dkg darált hús
- só, bors
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 3 szelet szalonna
- 10 dkg trappista sajt
- 1dl fehér bor
1. Lépés
Talpat vágok a hagymán, majd két levélre meghagyom a formát. A közepét kiszedem, majd felaprítom és hozzákeverem a darált húshoz.
2. Lépés
Ízesítem, majd visszatöltöm. A tetejébe tűzdelek egy-egy darab sajtot. Egy üvegedényt kivajazok, alászeletelem a paprikát és a paradicsomot.
3. Lépés
Erre ültetem a töltött hagymákat. Nyakon öntöm a borral és közé teszem a kakastaréjosra vágott szalonnát. Mehet be a sütőbe és 180 fokon kb 20 perc alatt kész.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 692 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
434 kcal -
Zsír
20.8g -
Szénhidrát
22.9g -
Fehérje
30.2g -
Koleszterin
92mg -
Cukor
10.4g