Sült paradicsomos csirke
2012-07-26- Típus: Sült húsok
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Íme egy klasszikus olasz fűszerezéssel készülő csirke étel. Tálaljuk valamilyen salátával vagy párolt zöldséggel.
Ezeket szerezd be:
- 4-6 egész csirkemell
- 3/4 csésze zsemlemorzsa
- 1/4 csésze reszelt sajt
- 2 evőkanál vaj, olvasztott
- 3/4 csésze reszelt mozzarella sajt
- 1 csésze paradicsomszósz
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Olajozzuk ki enyhén a tepsinket. Keverjük össze a zsemlemorzsát és a sajtot egy tálban. Olvasszuk fel a vajat egy másik tálban. Vékonyan megkenjük a vajjal a csirkét, majd mártsuk bele a morzsás keverékbe. Helyezzük a tepsibe, és ismételjük meg a maradék csirkével.
2. Lépés
Enyhén permetezzünk egy kicsi étolajat a tetejére és süssük a sütőben 20 percig. Fordítsuk meg a csirkéket, süssük további 5 percig. Vegyük ki a sütőből, kanalazzunk rá paradicsomszószt, és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal,a fűszerekkel. Tegyük vissza a sütőbe és süssük 5 percig, vagy amíg a sajt megolvad.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 449 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
224,5 kcal -
Zsír
8,6 g -
Fehérje
25,1 g -
Szénhidrát
14,2 g