Töltött dagadó baconnal
2012-11-18- Típus: Töltött dagadó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:5 p
- Elkészítés: 1:30 p
A töltött dagadó kiváló étel a karácsonyi menühöz, viszonylag gyorsan kész lehetünk vele.
Ezeket szerezd be:
- Dagadóhoz:
- 1 kg dagadó
- 1/2 teáskanál őrölt édeskömény
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 1 evőkanál sült sertés fűszersó
- olívaolaj
- Töltelékhez:
- 2 csésze kockára vágott gomba
- 1 nagy gerezd fokhagyma, zúzott
- 1 csésze friss zsemlemorzsa
- 1/2 csésze apróra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 100 g baconszalonna
1. lépés
Először a tölteléket készítjük el. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a baconszalonnát, amíg majdnem ropogós lesz. Adjuk hozzá a gombát és a fokhagymát, és továbbra is pirítsuk, amíg a gomba megbarnul egy kicsit. Vegyük le a tűzről.
Keverjük hozzá a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a bazsalikomot, sót és borsot, és kézzel jól gyúrjuk össze.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjük meg a töltelékkel az átmosott dagadót, majd göngyölítsük fel, ha kell rögzítsük fogpiszkálóval vagy zsineggel.
Dörzsöljük be a tagadó külső részét olívaolajjal, majd szórjuk meg őrölt édesköménnyel, sóval, borssal és sült sertésfűszerrel.
3. lépés
Kenjük meg a tepsinket zsírral vagy olajjal mindenhol, majd helyezzük bele a dagadót. Süssük fedetlen 40-45 percig, amíg finom ropogósra sül a külseje.
Tálaljuk rizzsel vagy steak burgonyával, bármilyen párolt zöldséggel.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 184 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
415 kcal -
Zsír
15.2g -
Szénhidrát
14.8g -
Fehérje
52.3g