Ági féle macaron
2014-02-21- Hány főre: 5
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
A macaron egy francia édesség. NEM ANNYIRA BONYOLULT, bármilyen krémmel megtölthetjük.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg szeletelt mandula
- 20 dkg porcukor
- 4 db tojásfehérje
- 8 dkg kristálycukor
- sárga ételfesték
- A krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 db tubusos sürített tej
1. Lépés
A szeletelt mandulát megdaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és félretesszük. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a vége felé hozzászórjuk a kristálycukrot.
2. Lépés
A cukros mandulát a habhoz szórjuk és hozzáadjuk az ételfestéket is, lazán elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat teszünk.
3. Lépés
Kicsit hagyjuk száradni, és 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
4. Lépés
Elkészítjük a krémet, a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáadjuk a sűrített tejet, majd megkenjük vele a macaronokat.
Értékelések
(3.8 / 5)
8 személy értékelt
4 096 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
533 kcal -
Zsír
18.1g -
Szénhidrát
86.3g -
Fehérje
10.7g -
Koleszterin
13mg -
Cukor
80.5g