Ági féle macaron

2014-02-21
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A macaron egy francia édesség. NEM ANNYIRA BONYOLULT, bármilyen krémmel megtölthetjük.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 8 dkg kristálycukor
  • sárga ételfesték
  • A krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 db tubusos sürített tej

1. Lépés

A szeletelt mandulát megdaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és félretesszük. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a vége felé hozzászórjuk a kristálycukrot.

2. Lépés

A cukros mandulát a habhoz szórjuk és hozzáadjuk az ételfestéket is, lazán elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat teszünk.

3. Lépés

Kicsit hagyjuk száradni, és 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

4. Lépés

Elkészítjük a krémet, a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáadjuk a sűrített tejet, majd megkenjük vele a macaronokat.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

4 096 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás macaroon

  • Csokis-kókuszos macaroon

  • Csokikrémes Macaroon recept

  • Vaníliás macaron

  • Borzas Kata (macaroon)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    533 kcal
  • Zsír

    18.1g
  • Szénhidrát

    86.3g
  • Fehérje

    10.7g
  • Koleszterin

    13mg
  • Cukor

    80.5g