Tőkehal paradicsommártásban
2012-08-25- Típus: Fehérje nap, Tőkehalreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A tengeri halas ételeket nálunk mindenki szereti. Nem volt ez másképp, amikor a tőkehalat a paradicsommártással házasítottuk össze.
Ezeket szerezd be:
- 1 db Vöröshagyma
- 1 gerezd Fokhagyma
- 3-4 fagyasztott Tőkehalfilé
- 1 evőkanál Olaj
- 3 db Paradicsom
- 1 Paradicsomkonzerv
- 1 Babérlevél
- 1 Citromszelet
- Bazsalikom
- Só
- Bors
1. lépés
Előveszünk egy lábast, amibe 1 liter vizet öntünk. Beleteszünk babérlevelet, borsot (5 szem) és citromszeletet és felforraljuk az ízesített vizet. Ha már forr, akkor beletesszük a tőkehalat és körülbelül 10 percig főzzük. Elvileg ennyi idő alatt puha lesz. 10 perc eltelte után kiszedjük a halat és kisebb darabokra szedjük szét.
2. lépés
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ahogy megpirult, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, paradicsomot és a paradicsompürét. Bazsalikommal fűszerezzük, majd fedőt teszünk rá és ismét 10 percig pároljuk.
3. lépés
A halat óvatosan hozzákeverjük, átforgatjuk. A fedőt levesszük és alacsony fokozaton még 5 percig pároljuk. Közben sóval és borssal még fűszerezhetjük. Grillezett cukkinit ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 328 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
303 kcal -
Összes Zsír
9,3 g -
Koleszterin
110 mg -
Szénhidrát
14,5 g -
Cukor
6,6 g -
Fehérje
42,5 g