Tejes, tejfölös lencseleves virslivel
2013-07-21- Típus: Lencseleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Lencsét nem csak újévkor lehet enni. Azt mondják széppé és gazdaggá teszi, aki eszi.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 bögre lencse
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szelet zeller
- babérlevél
- 1 pár virsli
- tej
- tejföl
- olívaolaj
- 1 zöldségleves kocka
- füstölt sonka kocka
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- 1 citrom
- liszt
1. lépés
A lencsét néhány órára beáztatom, majd leöntöm róla az áztató vízet. Egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott répát, kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockákat, fűszerezem, s addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse.
2. lépés
Ekkor beleteszem a felkarikázott virslit, csavarok bele citromot, s öntök bele tejet, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom..
Tálaláskor szórok rá petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket, és teszek rá tejfölt, s egy szelet citromkarikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 358 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
471 kcal -
Zsír
24.3g -
Szénhidrát
42.7g -
Fehérje
21.5g