Tejes, tejfölös lencseleves virslivel

2013-07-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Lencsét nem csak újévkor lehet enni. Azt mondják széppé és gazdaggá teszi, aki eszi.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 bögre lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • babérlevél
  • 1 pár virsli
  • tej
  • tejföl
  • olívaolaj
  • 1 zöldségleves kocka
  • füstölt sonka kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • 1 citrom
  • liszt

1. lépés

A lencsét néhány órára beáztatom, majd leöntöm róla az áztató vízet. Egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott répát, kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockákat, fűszerezem, s addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse.

2. lépés

Ekkor beleteszem a felkarikázott virslit, csavarok bele citromot, s öntök bele tejet, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom..
Tálaláskor szórok rá petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket, és teszek rá tejfölt, s egy szelet citromkarikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 260 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Újévi vörösboros lencseleves

  • Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal

  • Vörös lencse leves

  • Trujillói lencseleves

  • Lencseleves burgonyával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    471 kcal
  • Zsír

    24.3g
  • Szénhidrát

    42.7g
  • Fehérje

    21.5g