Tiramisu lisztérzékenyek számára

2017-06-28
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ha valaki lisztérzékeny, akkor sem kell lemondani a finomságokról.

Ezeket szerezd be:

  • Piskóta:
  • 5 db tojás
  • 10 ek gluténmentes liszt
  • 10 ek víz (hideg)
  • 10 ek cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 2 ek kakaópor (keserű)
  • 0.5 dl likőr (amaretto)
  • 1.5 dl kávé
  • 6 dl habtejszín
  • 25 dkg vajkrém
  • 4 db tojás
  • 3 ek cukor

1. lépés

Piskóta elkészítése: az 5 tojást szétválasztjuk, és a fehérjét 10 kanál hideg vízzel, és 10 kanál cukorral nagyon kemény habbá verjük. Ezután a sárgáját beledobjuk a fehérjébe, és lassan fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.

2. lépés

Laza tésztát keverünk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 30 perc alatt készre sütjük. Félretesszük hűlni.

3. lépés

Krém elkészítése: 4 db tojást szétválasztunk és a fehérjét 2-3 kanál cukorral keményre felverjük. Ezután a 4 db tojássárgáját kikeverjük cukorral, és hozzáadjuk a vajkrémet. A 6 dl tejszínt felverjük keményre, és az összes alapanyagot lazán összekeverjük.

4. lépés

A piskótát három részre osztjuk, és mielőtt a krémet rátesszük meglocsoljuk az amorettós kávéval. Utána rárakjuk a krémet, és legvégén is krém van a tetején, amelyet megszórunk kakaóval.

5. lépés

Az elkészítés után kb. 4 óra múlva már is fogyaszthatjuk, így nem kell arra várni, hogy megpuhuljon a piskóta.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 768 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Epres-szamócás-eperlikőrös tiramisu

  • Birsalmás tiramisu

  • Tiramisu Henitől

  • Málnás tiramisu

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    839,85 kcal
  • Zsír

    49,82 g
  • Koleszterin

    279 mg
  • Szénhidrát

    80,04 g
  • Cukor

    49,27 g
  • Fehérje

    16,55 g