Tiramisu lisztérzékenyek számára
2017-06-28- Típus: Tiramisu receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha valaki lisztérzékeny, akkor sem kell lemondani a finomságokról.
Ezeket szerezd be:
- Piskóta:
- 5 db tojás
- 10 ek gluténmentes liszt
- 10 ek víz (hideg)
- 10 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- Krémhez:
- 2 ek kakaópor (keserű)
- 0.5 dl likőr (amaretto)
- 1.5 dl kávé
- 6 dl habtejszín
- 25 dkg vajkrém
- 4 db tojás
- 3 ek cukor
1. lépés
Piskóta elkészítése: az 5 tojást szétválasztjuk, és a fehérjét 10 kanál hideg vízzel, és 10 kanál cukorral nagyon kemény habbá verjük. Ezután a sárgáját beledobjuk a fehérjébe, és lassan fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
2. lépés
Laza tésztát keverünk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 30 perc alatt készre sütjük. Félretesszük hűlni.
3. lépés
Krém elkészítése: 4 db tojást szétválasztunk és a fehérjét 2-3 kanál cukorral keményre felverjük. Ezután a 4 db tojássárgáját kikeverjük cukorral, és hozzáadjuk a vajkrémet. A 6 dl tejszínt felverjük keményre, és az összes alapanyagot lazán összekeverjük.
4. lépés
A piskótát három részre osztjuk, és mielőtt a krémet rátesszük meglocsoljuk az amorettós kávéval. Utána rárakjuk a krémet, és legvégén is krém van a tetején, amelyet megszórunk kakaóval.
5. lépés
Az elkészítés után kb. 4 óra múlva már is fogyaszthatjuk, így nem kell arra várni, hogy megpuhuljon a piskóta.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 768 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
839,85 kcal -
Zsír
49,82 g -
Koleszterin
279 mg -
Szénhidrát
80,04 g -
Cukor
49,27 g -
Fehérje
16,55 g