Hamis tiramisu zabkásából

2018-06-21
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy jól behűtött desszert nyáron aranyat ér. Ez a tiramisu recept mindenkinek ízleni fog.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg rizs (kerek szemű)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 7 dl kókusztej
  • 1 kávéskanál édesítőszer
  • 50 g zabpehely
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek cappuccino por
  • 2 dl víz
  • 5 g étcsokoládé

1. lépés

A rizst feltesszük főni a vízben, majd mikor felszívta az összes vizet, akkor beletesszük a vajat, az egyik csomag vaníliás cukrot, és felöntjük 5dl tejjel. Kedvünk szerint édesítjük még, illetve ekkor szórok bele fahéjat.

2. lépés

A szokott módon, mintha csak tejberizst készítenénk alacsony hőfokon főzzük a rizst gyakori keverés mellett – vigyázz, könnyen leég! -, egészen addig, amíg be nem szívja a kókusztejet.

3. lépés

Amikor ez megtörtént, levesszük a tűzről és ráteszünk egy fedőt, hogy a rizs tovább puhuljon. Közben egy másik lábasban beleöntjük a maradék 2 dl tejet, hozzákeverjük a cappuccino port, a másik vaníliás cukrot, édesítőszert és a natúr, kis szemű zabpelyhet.

4. lépés

Állandó keverés mellett ezt is megfőzzük, ez hamarabb elkezd sűrűsödni, mint a rizs. Ha a zabkásával is megvolnánk, akkor előveszünk mutatós poharakat, majd elkezdjük a tejberizst és a zabkását rétegezni, úgyhogy mindegyik réteg közé szórunk fahéjat, kakaóport és reszelünk étcsokoládét.

5. lépés

Ha elfogyott a rizs és a zakása is, akkor megvárjuk, míg a kelyhek kihűlnek, és betesszük a hűtőbe kb. 1 órára. Étcsokoládéval leszórva tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 075 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tiramisu lisztérzékenyek számára

  • Epres-szamócás-eperlikőrös tiramisu

  • Birsalmás tiramisu

  • Tiramisu Henitől

  • Málnás tiramisu

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1028,27 kcal
  • Zsír

    75,38 g
  • Koleszterin

    36,22 mg
  • Szénhidrát

    81,12 g
  • Cukor

    21,48 g
  • Fehérje

    14,5 g