Hamis tiramisu zabkásából
2018-06-21- Típus: Tiramisu receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy jól behűtött desszert nyáron aranyat ér. Ez a tiramisu recept mindenkinek ízleni fog.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg rizs (kerek szemű)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 7 dl kókusztej
- 1 kávéskanál édesítőszer
- 50 g zabpehely
- 1 tk fahéj
- 2 ek kakaópor
- 1 ek cappuccino por
- 2 dl víz
- 5 g étcsokoládé
1. lépés
A rizst feltesszük főni a vízben, majd mikor felszívta az összes vizet, akkor beletesszük a vajat, az egyik csomag vaníliás cukrot, és felöntjük 5dl tejjel. Kedvünk szerint édesítjük még, illetve ekkor szórok bele fahéjat.
2. lépés
A szokott módon, mintha csak tejberizst készítenénk alacsony hőfokon főzzük a rizst gyakori keverés mellett – vigyázz, könnyen leég! -, egészen addig, amíg be nem szívja a kókusztejet.
3. lépés
Amikor ez megtörtént, levesszük a tűzről és ráteszünk egy fedőt, hogy a rizs tovább puhuljon. Közben egy másik lábasban beleöntjük a maradék 2 dl tejet, hozzákeverjük a cappuccino port, a másik vaníliás cukrot, édesítőszert és a natúr, kis szemű zabpelyhet.
4. lépés
Állandó keverés mellett ezt is megfőzzük, ez hamarabb elkezd sűrűsödni, mint a rizs. Ha a zabkásával is megvolnánk, akkor előveszünk mutatós poharakat, majd elkezdjük a tejberizst és a zabkását rétegezni, úgyhogy mindegyik réteg közé szórunk fahéjat, kakaóport és reszelünk étcsokoládét.
5. lépés
Ha elfogyott a rizs és a zakása is, akkor megvárjuk, míg a kelyhek kihűlnek, és betesszük a hűtőbe kb. 1 órára. Étcsokoládéval leszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 075 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1028,27 kcal -
Zsír
75,38 g -
Koleszterin
36,22 mg -
Szénhidrát
81,12 g -
Cukor
21,48 g -
Fehérje
14,5 g