Tojásos-paradicsomos szendvics

2012-08-21
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Munkában se feledkezzünk meg az egészséges táplálkozásról és ne hagyjuk ki sose a reggelit, legyen mindig időnk arra, hogy készítsünk valami finom szendvicset.

Ezeket szerezd be:

  • 1 baguette vagy zsömle
  • 1 nagy főtt tojás
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • 1 evőkanál natúr vajkrém
  • 1 paradicsom, szeletelve
  • só,bors ízlés szerint

1. Lépés

Tegyünk fel forrni egy kis lábas vizet, majd főzzük keményre benne a tojásokat. (Fontos, hogy tegyünk a vízbe legalább egy marék sót, így könnyebben le tudjuk szedni a héját.) Mossuk meg a paradicsomokat és szeleteljük vékony karikákra. Vágjuk ketté a baguette-ünket vagy a zsemlénket, és tegyük be a sütőbe egy 8-10 percre és pirítsuk meg őket.

2. Lépés

Mikor a zsömle megpirult és a tojás is kihűlt, szeleteljük fel a tojásokat, kenjük meg a zsömlét tetszőlegesen vajjal, vagy natúr vajkrémmel, helyezzünk rá paradicsomot, tojást, a végén szórjuk meg metélőhagyma zöldjével, igény szerint sózzuk, borsozzuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 637 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    213 kcal
  • Zsír

    9,5 g
  • Fehérje

    13,5 g
  • Szénhidrát

    21 g