Málnás tiramisu

2014-06-10
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Gyors és egyszerű, kevesebb idő alatt elkészül, mint az eredeti változat.

Ezeket szerezd be:

  • 6 tojássárgája
  • 175g porcukor
  • 300ml tejszín
  • 500g mascarpone
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 150ml rum
  • 1 csomag babapiskóta
  • 350g málna

1. Lépés

Tegyük egy lábasba a tojások sárgáját a cukorral, és fortyogó víz fölött habverővel keverjük addig, amíg sűrű és krémes állaga lesz. Vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük további 1 percig, amíg lehűl.

2. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, keverjük hozzá a mascarponet, a vaníliát. Óvatosan keverjük hozzá a tojássárgás keveréket.

3. Lépés

A babapiskótákat mártsuk bele rumba, majd rakjuk ki egy mutatós üvegedény alját. Rétegezzünk rá a tejszínes keverőkből, majd szórjuk rá a megmosott málnát. Rétegezzük tovább így, míg minden hozzávaló el nem fogy.

4. Lépés

Takarjuk le, majd tegyük a hűtőbe tálalás előtt legalább 1,5-2 órára. Tálaljuk csoki reszelékkel vagy porcukorral leszórva.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

9 149 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Tiramisu lisztérzékenyek számára

  • Epres-szamócás-eperlikőrös tiramisu

  • Birsalmás tiramisu

  • Tiramisu Henitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    436 kcal
  • Zsír

    18.2g
  • Szénhidrát

    41.8g
  • Fehérje

    13.3g
  • Koleszterin

    264mg
  • Cukor

    32.5g