Málnás tiramisu
2014-06-10- Típus: Tiramisu receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 35 perc
Gyors és egyszerű, kevesebb idő alatt elkészül, mint az eredeti változat.
Ezeket szerezd be:
- 6 tojássárgája
- 175g porcukor
- 300ml tejszín
- 500g mascarpone
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 150ml rum
- 1 csomag babapiskóta
- 350g málna
1. Lépés
Tegyük egy lábasba a tojások sárgáját a cukorral, és fortyogó víz fölött habverővel keverjük addig, amíg sűrű és krémes állaga lesz. Vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük további 1 percig, amíg lehűl.
2. Lépés
Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, keverjük hozzá a mascarponet, a vaníliát. Óvatosan keverjük hozzá a tojássárgás keveréket.
3. Lépés
A babapiskótákat mártsuk bele rumba, majd rakjuk ki egy mutatós üvegedény alját. Rétegezzünk rá a tejszínes keverőkből, majd szórjuk rá a megmosott málnát. Rétegezzük tovább így, míg minden hozzávaló el nem fogy.
4. Lépés
Takarjuk le, majd tegyük a hűtőbe tálalás előtt legalább 1,5-2 órára. Tálaljuk csoki reszelékkel vagy porcukorral leszórva.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
9 149 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
436 kcal -
Zsír
18.2g -
Szénhidrát
41.8g -
Fehérje
13.3g -
Koleszterin
264mg -
Cukor
32.5g