Birsalmás tiramisu
2015-01-26- Típus: Tiramisu receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A gyümölcsös tiramisu nagy kedvencem, birsalmával pedig különösen finom.
Ezeket szerezd be:
- 25-30 db babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg birsalmapép
- 5 dl Hulala (v. habtejszín)
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
1. Lépés
A birsalmát megpucolni, a magházat kivájni, majd apróra feldarabolni.
Ezután egy edénybe tenni és felönteni annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint cukorral ízesíteni, majd beletenni néhány szegfűszeget és fahajat. Puhára főzni, majd leszűrni és a fűszeres levet félretenni, majd ebbe mártogatni a babapiskótát.
2. Lépés
A puhára főtt birsalmát teljesen kihűteni, majd pépesíteni. A mascarponét simára keverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverni a teljesen kihűlt, pépesített birsalmát.
3. Lépés
A Hulalát félkemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a birsalmás masszához keverni (a habot nem kell teljesen kemény habbá verni, hogy jó habos legyen majd a birsalmás-mascarponés-tejszínes keverék).
4. Lépés
A babapiskótát belemártogatni a birsalma főzőlevébe, majd egy jénaiba szépen sorba egymásmellé helyezni. Ezután rákanalazni a habos-krém felét, és egyenletesen elsimítani.
5. Lépés
A habos krém tetejét befedni a főzőlébe mártogatott babapiskótával, majd rákanalazni a megmaradt habos-krémet, és egyenletesen elsimítani.
Tálalás előtt rövid időre a hűtőbe helyezni, hogy a habos-krém kicsit megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 499 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
691 kcal -
Zsír
48.5g -
Szénhidrát
53.6g -
Fehérje
12.7g -
Koleszterin
173mg -
Cukor
6.7g