Tengerihal-filé koktélrákkal és almaborral
2013-08-10- Típus: Karcsúsító ételek, Különleges hal receptek, Rák ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 60 perc
Tenger halat és a koktélrákot egy áruházban szereztem be, és otthon egy nagyon finom különlegességet dobtam össze.
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet Tengerihal-filé
- 20 dkg Koktélrák
- 10 dkg Sonka
- 1 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1,5-2 dl Almabor
- 1 db Citrom
- Liszt
- Olaj
- Bors
- Só
1. lépés
A halfilét sóval bedörzsöljük, lisztbe beleforgatjuk, majd olajon kisütjük.
2. lépés
Egy másik edényben szintén olajon megpirítjuk a csíkokra vágott sonkát, felszeletelt vöröshagymát és az apróra szelt fokhagymát.
3. lépés
Amikor megpirult, hozzáadjuk a rákocskákat, almaborral felöntjük, majd citromlével, petrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezzük. Kevergetés mellett, kis lángon a rákokat megfőzzük. Ha elkészültünk, a hal mellé, de inkább a halra öntjük a rákos-almaboros szószt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 399 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
437 kcal -
Összes Zsír
24,7 g -
Koleszterin
181 mg -
Szénhidrát
19 g -
Cukor
9 g -
Fehérje
36 g