Tejszínes kagyló tésztával
2014-07-08- Típus: Kagylós tészta receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Amikor éveken keresztül az Adrián nyaraltunk, csaknem mindennap szedtem fekete kagylót. Ott szerettem meg ezt a finomságot. Egyéb kagylókat máshol is ettem, de a mai napig nosztalgiával gondolok vissza ezekre az évekre.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 kg kagyló (fekete)
- 400 g tészta (kagyló)
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 250 ml tejszín
- 1 dl fehérbor (Rajnai rizling)
- 0.5 db citrom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 1 db tyúkhús leveskocka
- 2 szál petrezselyem
- olívaolaj
1. Lépés
A kagylókat megtisztítom, majd sós vízben áztatom, végül újra átmosom.
2. Lépés
A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágom, a póré és újhagymát felkarikázom, a zöldjét hosszabb darabokra vágom. A petrezselyem egy részét nagyobb darabokra szakítom, a többit aprítom, a szárát hosszabb darabokra vágom. A citromból vágok egy szeletet.
3. Lépés
A tésztát sós vízben, néhány csepp olajjal felteszem főni.
4. Lépés
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymákat.
5. Lépés
Fűszerezem, hozzáadom a paprikákat, a petrezselyemzöldjét, a kagylókat, együtt dinsztelem.
6. Lépés
Majd öntök rá tejszínt, egy kevés vizet, s belemorzsolom a leveskockát.
7. Lépés
A végén öntök rá fehérbort, facsarok rá citromlevet.
8. Lépés
A tésztát leszűröm, s a kagylókhoz keverem, tálalom. Teszek rá rá petrezselyem-leveleket, s díszítem a citromkarikával.
TIPP: Fehérbort igyatok hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 531 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
993 kcal -
Zsír
23,3 g -
Koleszterin
235 mg -
Szénhidrát
139,2 g -
Cukor
7,6 g -
Fehérje
55,6 g