Csirkés spenótsaláta recept

2012-06-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Az örök dilemma. Spenót vagy sóska… Melyik melyik? Édes… savanykás? Én a sóskára voksolok, főzelékként csak azt tudom megenni, viszont salátaként a spenót is jöhet.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag apróra vágott spenót
  • 1 csésze koktél paradicsom
  • 1/2 csésze kukorica
  • 30-40 dkg megmaradt grill vagy sült csirke
  • 1 nagy avokádó (szeletelve)
  • 25 dkg feta sajt
  • 1/4 csésze pirított fenyőmag (opcionális)
  • Salátaöntethez:
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • só és bors ízlés szerint

1. Lépés

Helyezzük a kis szálakra tépett spenótot egy nagy salátástálra. Adjuk hozzá a többi hozzávalót.

Egy kis tálban habverővel keverjük össze az öntet hozzávalóit. Egyszerűen és gusztusosan tálaljuk húsok mellé vagy magában.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 578 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés-avokádós saláta

  • Csirkés görög saláta

  • Zöldséges csirkesaláta

  • Csirkemellsaláta uborkával

  • Uborkás csirkemell saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    287 kcal
  • Összes zsír

    17,9g
  • Szénhidrát

    12,7 g
  • Fehérje

    21,8 g