Csirkés spenótsaláta recept
2012-06-20- Típus: Csirkesaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5 perc
Az örök dilemma. Spenót vagy sóska… Melyik melyik? Édes… savanykás? Én a sóskára voksolok, főzelékként csak azt tudom megenni, viszont salátaként a spenót is jöhet.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag apróra vágott spenót
- 1 csésze koktél paradicsom
- 1/2 csésze kukorica
- 30-40 dkg megmaradt grill vagy sült csirke
- 1 nagy avokádó (szeletelve)
- 25 dkg feta sajt
- 1/4 csésze pirított fenyőmag (opcionális)
- Salátaöntethez:
- 3 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál dijoni mustár
- só és bors ízlés szerint
1. Lépés
Helyezzük a kis szálakra tépett spenótot egy nagy salátástálra. Adjuk hozzá a többi hozzávalót.
Egy kis tálban habverővel keverjük össze az öntet hozzávalóit. Egyszerűen és gusztusosan tálaljuk húsok mellé vagy magában.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 578 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
287 kcal -
Összes zsír
17,9g -
Szénhidrát
12,7 g -
Fehérje
21,8 g