Szibériai krémes
2015-02-26- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ez egy könnyű krémes sütemény, amit születésnapokra, Húsvétra is szoktam készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 30 deka liszt
- 25 deka margarin
- 1csg sütőpor
- 15 deka cukor
- 2 tojássárgája
- 4 kanál kakaópor
- Krém hozzávalói:
- 2 deci tejszin
- 1csg vaníliás pudingpor
- 2 kanál kakaópor
- 4 deci tej
- 10 deka apróra vagdalt dió
- sárgabaracklekvár
1. lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrom és kétfelé veszem a tésztát. Egyik felébe kakaóport gyúrok. (Az én tepsiméretem 24×22-es)
2. lépés
A sárga tésztából három lapot nyújtok, a lapok tetejét lekenem lekvárral, megszórom vagdalt dióval és a csokis tésztából egyharmad részt a tészta tetejére reszelem. Ha puha lenne a tészta egy kis lisztet tegyél hozzá, hogy könnyebb legyen a reszelés. Az így elkészült három lapot 180 fokon megsütöm.
3. lépés
Amikor kisültek és meg is hűltek, összetöltöm a lapokat a krémmel.
Krém készítése: A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A tejszínt kemény habbá verem és összekeverem a kihűlt pudingos krémmel.
A tésztákat úgy töltöm össze, hogy a csokis lapra kenem rá a krémet, erre jön a második lap, aztán ismét krém, és végül a harmadik lap jön rá.
Értékelések
(3.8 / 5)
6 személy értékelt
17 236 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
611 kcal -
Zsír
35.8g -
Koleszterin
56mg -
Szénhidrát
68.9g -
Cukor
34.4g -
Fehérje
8.8g