Szibériai krémes

2015-02-26
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ez egy könnyű krémes sütemény, amit születésnapokra, Húsvétra is szoktam készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 30 deka liszt
  • 25 deka margarin
  • 1csg sütőpor
  • 15 deka cukor
  • 2 tojássárgája
  • 4 kanál kakaópor
  • Krém hozzávalói:
  • 2 deci tejszin
  • 1csg vaníliás pudingpor
  • 2 kanál kakaópor
  • 4 deci tej
  • 10 deka apróra vagdalt dió
  • sárgabaracklekvár

1. lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom és kétfelé veszem a tésztát. Egyik felébe kakaóport gyúrok. (Az én tepsiméretem 24×22-es)

2. lépés

A sárga tésztából három lapot nyújtok, a lapok tetejét lekenem lekvárral, megszórom vagdalt dióval és a csokis tésztából egyharmad részt a tészta tetejére reszelem. Ha puha lenne a tészta egy kis lisztet tegyél hozzá, hogy könnyebb legyen a reszelés. Az így elkészült három lapot 180 fokon megsütöm.

3. lépés

Amikor kisültek és meg is hűltek, összetöltöm a lapokat a krémmel.
Krém készítése: A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A tejszínt kemény habbá verem és összekeverem a kihűlt pudingos krémmel.
A tésztákat úgy töltöm össze, hogy a csokis lapra kenem rá a krémet, erre jön a második lap, aztán ismét krém, és végül a harmadik lap jön rá.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

17 236 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    611 kcal
  • Zsír

    35.8g
  • Koleszterin

    56mg
  • Szénhidrát

    68.9g
  • Cukor

    34.4g
  • Fehérje

    8.8g

Kommentek