Toszkán rántotta recept

2012-04-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Hagyományos olasz reggeli. A család különöse szokott neki örülni.

Ezeket szerezd be:

  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma, hámozott és apróra vágott
  • 600g koktél paradicsom
  • 6-8 tojás
  • só, bors

Elkészítés

1. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és addig főzzük, amíg áttetsző lesz, kb. 5 perc. Adjuk hozzá a megmosott és félbe vágott paradicsomokat és főzzük alacsony lángon, amíg a folyadék elpárolog, mintegy 40 percig.

2. Keverjük el a tojásokat egy tálban. Ízesítsük kevés sóval és borssal. Hozzáadjuk a tűzön lévő serpenyőbe a tojásokat, főzzük közepes lángon, folyamatos keverés közben. Vegyük le a tűzről, amint a tojások kezdenek szilárdulni (kb 3 perc). Szedjük ki egy tányérra és vajas pirítóssal tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 458 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival