Toszkán rántotta recept
2012-04-10- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Hagyományos olasz reggeli. A család különöse szokott neki örülni.
Ezeket szerezd be:
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma, hámozott és apróra vágott
- 600g koktél paradicsom
- 6-8 tojás
- só, bors
Elkészítés
1. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és addig főzzük, amíg áttetsző lesz, kb. 5 perc. Adjuk hozzá a megmosott és félbe vágott paradicsomokat és főzzük alacsony lángon, amíg a folyadék elpárolog, mintegy 40 percig.
2. Keverjük el a tojásokat egy tálban. Ízesítsük kevés sóval és borssal. Hozzáadjuk a tűzön lévő serpenyőbe a tojásokat, főzzük közepes lángon, folyamatos keverés közben. Vegyük le a tűzről, amint a tojások kezdenek szilárdulni (kb 3 perc). Szedjük ki egy tányérra és vajas pirítóssal tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 458 megtekintés