Szellem habcsókok

2012-10-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Folytassuk Halloween-i kiadásunkat egy szellemes és könnyű habcsókkal, ami garantáltan elfogy.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojásfehérje
  • 160g cukor
  • 1/2 tk vanília kivonat
  • csipet só
  • olvasztott csoki

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot és a vaníliát. Tovább keverjük, amíg egészen kemény hab lesz belőle. Ha kész, tegyük a tojáshabot egy nyomózsákba.

2. lépés

Nyomjunk 16-20 szellemformát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 100°C-on süssük meg őket. Nagyon figyeljünk rá, hogy ne barnuljanak meg, akkor jó, ha még fehérek maradnak, így sajnos ott kell ülnünk a sütő előtt. Légkeveréssel sütjük!

3. lépés

Olvasszuk fel étcsokoládét és rajzoljunk apró szemeket és szájat a szellemeknek.

 

 

Ajánlom figyelmedbe a következő recepteket:

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 20
Értékeld a receptet!

20 személy értékelt

9 909 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Habkarika

  • Tejszínes-gyümölcsös habcsók

  • Csokoládés habcsók

  • Kókuszos habcsókok

  • Fekete-fehér habcsókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    50 kcal
  • Zsír

    0,5 g
  • Cukor

    11 g