Csokoládés habcsók
2013-03-14- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Csokoládés habcsók, nem csak karácsonyra. Sütemények, torták tetejét lehet vele díszíteni, de könnyű nasiként is kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojásfehérje
- 5 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg porcukor
- 1 kávéskanál ecet
1. lépés
A sütőt előmelegítjük 130°C-ra. A csokoládét felolvasztjuk egy bögrében, vagy ha van időnk, akkor vízgőz felett. A porcukrot egy tálba szitáljuk. A tojásfehérjét vízgőz fölött kemény habbá verjük, miközben kis adagonként adjuk hozzá a porcukrot, majd a legvégén keverjük bele az ecetet.
2. lépés
Az olvasztott csokoládét finom mozdulatokkal keverjük a habhoz. Hagyhatjuk márványosra is, de teljesen el is keverhetjük benne. A csokis habot töltsük egy habnyomó zsákba, majd formáljunk habcsókokat, kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Körülbelül 30-40 perc alatt elkészülnek.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
12 461 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
102 kcal -
Zsír
3.8g -
Szénhidrát
12.7g -
Fehérje
4.6g