Káposztasaláta recept

2013-04-08
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Finom kiegészítés bármilyen grill húshoz, rántott húshoz, de szendvicset is tölthetünk vele.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g vegyes reszelt káposzta
  • 200 g sárgarépa
  • 1 hámozott alma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál méz
  • 2 teáskanál mustár
  • 100 ml majonéz
  • 100 ml tejföl
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • őrölt bors
  • pár csepp citromlé

1. lépés

A saláta elkészítése nem nagy dolog. A káposztát, a répát, az almát és az újhagymát lereszeljük, majd mindet egy tálban összeforgatjuk. Sóval megszórjuk.

2. lépés

A többi hozzávalót kikeverjük egy tálban, majd a salátához öntjük és azt is jól összekeverjük. Tálalás előtt nem árt behűteni!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 115 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amerikai káposztasaláta

  • Babos káposzta paradicsommal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    220 kcal
  • Zsír

    10.2g
  • Szénhidrát

    32.5g
  • Fehérje

    3.1g