Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival
2015-05-26- Típus: Pulykasült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ma délben sütöttem meg ezt az ételt. Gyorsan el is fogyott ez a finomság.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg pulyka (1 db sült, pácolt)
- 3 db nagyobb krumpli
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db csiperkegomba
- 1 szál rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kacsazsír
1. Lépés
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem.
2. Lépés
Középre helyezem a pulykacombot, rászórom a felkockázott szalonnát, rárakom a a felszeletelt gombát, majd a zöldfűszereket és az aprított fokhagymát.
3. Lépés
Berakom a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.
4. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és krumpliköretet, őrlök rá még borsot és díszítem sült zöldfűszerrel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 827 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
518 kcal -
Zsír
16,4 g -
Koleszterin
140 mg -
Szénhidrát
34,4 g -
Cukor
1,7 g -
Fehérje
56,3 g