Fetás paradicsomsaláta

2012-09-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Anyósomék grillezést rendeztek, ahol ez a saláta recept fogadott, amit fodrászától hallott. Sok kézen ment át a recept, de ettől függetlenül megéri csinálni, mert tényleg jó! :)

Ezeket szerezd be:

  • 6 nagy paradicsom (koktél paradicsom is lehet vegyesen)
  • 2 nagy lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 4 evőkanál víz
  • 1 tk cukor
  • 1/2 evőkanál majoranna
  • 1 tk oregáno
  • 15 dkg feta sajt
  • 1/2 evőkanál olívaolaj
  • só és bors

1. Lépés

A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk szeletekre, sózzuk be, majd tegyük félre. Mossuk, majd szeleteljük a paradicsomokat. Próbáljuk meg minél vékonyabb szeletekre, de hogy még egybe maradjanak.

2. Lépés

A vizet, a cukrot és az almaecetet összekeverjük, majd a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát egy nagy tálba tesszük. Leöntjük kevés olívaolajjal, majd megszórjuk a felkockázott feta sajttal. Szórjuk meg majorannával és oregánóval és párszor kavarjuk át egy kanállal. Fóliázzuk, majd tegyük hűtőbe.

 

Tipp: Díszítésként szórjuk meg egy kevéske póréhagyma zölddel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

4 603 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Saláta paradicsomos sprotnival

  • Paradicsomsaláta gazdagon

  • Gombás paradicsom saláta

  • Egyszerű mozzarellás saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    385 kcal
  • Zsír

    25.1 g
  • Fehérje

    24.1 g
  • Szénhidrát

    18.5 g