Vörösboros sült pulykacomb
2012-11-06- Típus: Pulykasült receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
A következő receptet inkább haladó háziasszonyoknak ajánljuk, de kezdők is nyugodtan megbirkózhatnak vele, ha szeretik a kihívásokat.
Ezeket szerezd be:
- 2 db pulykacomb
- 4 gerezd + 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek zsír
- 8 bacon szalonna
- 3 dl vörösbor
- fél pohár víz
- só, bors
- 1 evőkanál majoranna
1. lépés
A húst több helyen finom bevágjuk, majd a keletkező résekben fokhagyma szeleteket dugdosunk. Az egész húst is bedörzsöljük pépesített fokhagymával. Sózzuk és borsozzuk, valamint majoránnával ízesítjük.
2. lépés
A combokat betekerjük a szalonnába, ha kell rögzítsük fogpiszkálóval. Egy zsiradékkal megkent tepsibe fektetjük a húsokat. Végül öntsük fel 3 dl vörösborral és egy fél pohár vízzel. Takarjuk be alufóliával, és 180°C-on 1 órán át süssük, később már fólia nélkül 200°C-on még fél órát sütjük.
Tálaljuk fűszeres krumplival, steak burgonyával vagy krumplipürével.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 148 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
900 kcal -
Zsír
63 g -
Szénhidrát
7.7g -
Fehérje
46.8g