Vörösboros sült pulykacomb

2012-11-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A következő receptet inkább haladó háziasszonyoknak ajánljuk, de kezdők is nyugodtan megbirkózhatnak vele, ha szeretik a kihívásokat.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db pulykacomb
  • 4 gerezd + 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek zsír
  • 8 bacon szalonna
  • 3 dl vörösbor
  • fél pohár víz
  • só, bors
  • 1 evőkanál majoranna

1. lépés

A húst több helyen finom bevágjuk, majd a keletkező résekben fokhagyma szeleteket dugdosunk. Az egész húst is bedörzsöljük pépesített fokhagymával. Sózzuk és borsozzuk, valamint majoránnával ízesítjük.

2. lépés

A combokat betekerjük a szalonnába, ha kell rögzítsük fogpiszkálóval. Egy zsiradékkal megkent tepsibe fektetjük a húsokat. Végül öntsük fel 3 dl vörösborral és egy fél pohár vízzel. Takarjuk be alufóliával, és 180°C-on 1 órán át süssük, később már fólia nélkül 200°C-on még fél órát sütjük.

Tálaljuk fűszeres krumplival, steak burgonyával vagy krumplipürével.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 148 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

  • Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

  • Tüzes göngyölt pulykamell

  • Citromos-rozmaringos pulyka

  • Sajtos pulykamellfilé friss salátával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    900 kcal
  • Zsír

    63 g
  • Szénhidrát

    7.7g
  • Fehérje

    46.8g