Sprotnis-mozzarellás pizza

2015-03-26
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Imádom az olasz ételeket, ezen belül egy nagy kedvenc a pizza. Sokféleképp variálom. Ezúttal egy halas változatot készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 18 dkg pizzalap (22 cm-es lap)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál paradicsomszósz
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 24 dkg sprotni (1 doboz paradicsomszószban)
  • 12.5 dkg mozzarella (1 tasak)
  • 2 db paradicsom
  • 15 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • 10 db kapribogyó (száras)
  • 3 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 10 db bazsalikomlevél

1. lépés

A pizzalapot berakom egy serpenyőbe, vízzel bespriccelem többször is.

2. lépés

A paradicsomot és a mozzarellát szeletelem.

3. lépés

A pizzalapra locsolok olívaolajat, megkenem a szószokkal, rárakom a halat a szósszal, a mozzarellát, az olívabogyókat, a kapri gyümölcsöket, fűszerezem, rávágok 2 db chilit. Hagyom állni, hogy a pizza beszívja a leveket, s hogy az ízek összeérjenek.

4. lépés

A pizzát berakom a 200 °C fokra előmelegített sütőbe, s 20 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, s további 15 percig sütöm.

5. lépés

Tálaláskor rárakom a pizzára a bazsalikom-leveleket, s egy chilit. Vörösborral fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 059 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöld pestos vega pizza

  • Pizza Ratatouille

  • Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

  • Pizza sok zöldséggel és sajttal

  • Sonkás-gombás-mozzarellás pizzaszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1318 kcal
  • Zsír

    75,2 g
  • Koleszterin

    315 mg
  • Szénhidrát

    80,3 g
  • Cukor

    19,6 g
  • Fehérje

    88,5 g