Spárgás rántott nyelvhal

2013-10-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Amióta megkóstoltattam a családban a nyelvhalat, azóta mindig kérdezik, hogy mikor lesz megint. :) Most spárgával tekertem össze és sütöttem ki.

Ezeket szerezd be:

  • 800 g Nyelvhal-filé
  • 6-8 szál Spárga
  • 4 db Tojásfehérje
  • 1 kiskanál Élesztőpor
  • 4 evőkanál Liszt
  • Kukoricaliszt
  • Bors
  • Őrölt Gyömbér
  • Olaj a sütéshez

1. lépés

A nyelvhalfilét megmossuk és szétlapítjuk. A spárgát beletekerjük a filébe, ha kilóg a vége, akkor levágjuk. Sózzuk, borsozzuk, őrölt gyömbérrel fűszerezzük. Ezután kukoricalisztbe beleforgatjuk.

2. lépés

Egy tálban felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az élesztőt és a lisztet. Ebben a panírban megforgatjuk a spárgás tekercseket és kisütjük olajban. Ha kész van, ketchuppal vagy light majonézzel szolgáljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 745 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tengerihal-filé mangóval

  • Tengerihal-filé mediterrán módra

  • Tengeri hal fokhagymás zöldmártásban

  • Lecsós tengerihal-filé tojással

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    314 kcal
  • Összes Zsír

    14,6 g
  • Koleszterin

    120 mg
  • Szénhidrát

    14 g
  • Cukor

    0,9 g
  • Fehérje

    6 g