Sajtos sült csirke
2013-01-31- Típus: Sajtos hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Alig fél óra alatt elkészül ez a finomság. Vasárnapi húsleves mellé, vagy vendégvárónak is ideális.
Ezeket szerezd be:
- 8 csirkecomb
- 200 g trappista sajt
- 100 g edami sajt
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál majoranna
- 1 citrom leve
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál vaj
1. Lépés
A csirkecombokat mossuk át, majd töröljük le róla a vizet papírtörlővel. A sajtokat lereszeljük. Nyissuk fel a csirkecombokon a bőrt, de ne szedjük le teljesen. Óvatosan töltsük alá a sajtot, de ne legyen nagyon púpos. Szórjuk meg kedvünk szerint a csirkét és a sajtot sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel.
2. Lépés
A sütőt közben melegítsük elő 180°C-ra. A vajat olvasszuk fel, majd abban is keverjünk el egy kis kakukkfüvet, bazsalikomot, majoránnát. Ezzel a keverékkel kenjük be a combok tetejét, hogy mindenhova jusson. A combokat fektessük vajjal kikent tepsibe, locsoljuk le citromlével, majd fedjük le alufóliával és addig sütjük, ameddig szép aranybarnák lesznek.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
8 499 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
725 kcal -
Zsír
44.2g -
Szénhidrát
1.7g -
Fehérje
76.8g