Fűszeres perec recept

2012-05-13
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 2:15 p

Sokaknak túl erős recept, ezért aki nem szereti a csípőset, bánjon csínján a fűszerekkel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 csésze meleg víz
  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojás
  • Fűszerek:
  • 1 kiskanál chili
  • 1 kiskanál cayenne bors
  • 2 kiskanál fokhagyma granulátum
  • 2 kiskanál oregánó
  • 1 kiskanál bors

1. Lépés

A nagy tálban keverjük össze az élesztőt, cukrot és a meleg vizet. Hagyjuk pihenni, amíg az élesztő feloldódik, és egy kicsit habos lesz.

2. Lépés

Keverjünk bele 1 csésze lisztet. Ezután a maradék lisztet keverjük el a sóval és azt is tegyük bele. Kezdjük el összegyúrni.

3. Lépés

Tegyük olajozott tálba. Fedjük le és hagyjuk kelni legalább fél órát, majd vegyük ki és gyúrjuk ismét csak egy kicsit lisztezett felületen, óvatosan.

4. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagságúra, aztán fél centiméterenként vágjuk el hosszában csíkokat  formálva. A csíkokat egyesével „kígyó” alakúra gyúrjuk.

5. Lépés

Fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk 15 percig ismét állni. Addig keverjük össze az összes fűszert egy kis tálban.

6. Lépés


Alakítsunk kis perec formákat a kígyókból. Kenjük be mindegyiket felvert tojással, megszórjuk durva sóval és a fűszerekkel.

Süssük előmelegített sütőben 200 °C-on 12-15 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 779 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Apró sajtos perecek

  • Sajtos perec recept

  • Tejfölös perec recept

  • Sajtos-szezámmagos perec

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    152,1 kcal
  • Összes zsír

    0,7 g
  • Szénhidrát

    30,9 g
  • Fehérje

    4,7 g