Fűszeres perec recept
2012-05-13- Hány főre: 6
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 2:15 p
Sokaknak túl erős recept, ezért aki nem szereti a csípőset, bánjon csínján a fűszerekkel.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2 csésze meleg víz
- 1 kg liszt
- 1 evőkanál só
- 1 tojás
- Fűszerek:
- 1 kiskanál chili
- 1 kiskanál cayenne bors
- 2 kiskanál fokhagyma granulátum
- 2 kiskanál oregánó
- 1 kiskanál bors
1. Lépés
A nagy tálban keverjük össze az élesztőt, cukrot és a meleg vizet. Hagyjuk pihenni, amíg az élesztő feloldódik, és egy kicsit habos lesz.
2. Lépés
Keverjünk bele 1 csésze lisztet. Ezután a maradék lisztet keverjük el a sóval és azt is tegyük bele. Kezdjük el összegyúrni.
3. Lépés
Tegyük olajozott tálba. Fedjük le és hagyjuk kelni legalább fél órát, majd vegyük ki és gyúrjuk ismét csak egy kicsit lisztezett felületen, óvatosan.
4. Lépés
Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagságúra, aztán fél centiméterenként vágjuk el hosszában csíkokat formálva. A csíkokat egyesével „kígyó” alakúra gyúrjuk.
5. Lépés
Fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk 15 percig ismét állni. Addig keverjük össze az összes fűszert egy kis tálban.
6. Lépés
Alakítsunk kis perec formákat a kígyókból. Kenjük be mindegyiket felvert tojással, megszórjuk durva sóval és a fűszerekkel.
Süssük előmelegített sütőben 200 °C-on 12-15 percig.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 779 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
152,1 kcal -
Összes zsír
0,7 g -
Szénhidrát
30,9 g -
Fehérje
4,7 g