Padlizsánkrém recept
2012-12-06- Típus: Sós krémek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Reggelente friss pirítósra kenve, vagy hideg vacsoraként is kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy padlizsán
- 1 tk mustár
- 1,5 kk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk bors
- 1/2 csokor petrezselyem
- pici olaj
1. lépés
Mossuk meg a padlizsánt majd töröljük szárazra és 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük. Körülbelül 25 perc szükséges mindkét oldalán. (Természetesen az idő változik, hogy mekkora padlizsánból készítjük, de mindenképpen figyeljük, hogy ne égjen meg. Akkor jó, ha ráncosodni kezd a bőre.)
2. lépés
A padlizsán szárát vágjuk le, a héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra felvágjuk. Egy villa segítségével pépesítjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
8 083 megtekintés