Császárszelet
2013-01-18- Típus: Sajtos hús receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ezt a receptet egy étteremben láttam meg először, előtte nem is nagyon ismertem, de bátran ajánlom bárkinek!
Ezeket szerezd be:
- 600 g sertésszelet
- 150 g finommetélt
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- 6-8 dkg zsír
- 8-10 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. Felteszünk egy enyhén sós vizes fazekat forrni, majd megfőzzük benne a tésztát, ha kész, leszűrjük, majd egy kis evőkanál vajjal összekeverjük, majd melegen tartjuk.
2. Lépés
A hússzeleteket kiklopfoljuk, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy kevéske olajon elősütjük. A megmaradt olajban felmelegítjük a paradicsompürét, belekeverünk egy kis lisztet, felöntjük 2 dl vízzel, majd a mártást egy hőálló sütőedénybe öntjük. (Az edény akkora legyen, amiben a szeletek kényelmesen elférnek egymás mellett.)
3. Lépés
Újra elővesszük a tésztát, amire rádobunk két egész tojást, elkeverjük. Hozzáöntünk még 1 dl tejfölt, majd jól összekeverjük. A húsokat belemártjuk a tésztás keverékbe, majd a sütőedénybe sorakoztatjuk a húsokat. Leszórjuk a tetejét egy kis zsemlemorzsával. A maradék tésztát ráöntjük és ráreszeljük a sajtot.
4. Lépés
A húsokat az előmelegített sütőbe tesszük, majd aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk steak burgonyával, de krumplipörével is nagyon finom!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 587 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
695 kcal -
Zsír
43.5g -
Szénhidrát
14.3g -
Fehérje
60.1g