Rumos tiramisu mandulával

2014-01-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Mandulás tiramisut készítettem, természetesen rummal. :) A feleségemnek ízlett!

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 csomag babapiskóta
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tojás
  • kevés cukor
  • rum (ízlés szerint)
  • 1 adag kávé
  • Vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • fahéj (ízlés szerint)
  • kakaó (ízlés szerint)
  • 1 marék mandula

1. lépés

Főzünk egy adag kávét.

2. lépés

A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral habosra keverjük, öntünk bele rumot, majd hozzákeverjük a mascarponét.

3. lépés

A fehérjét felverjük, hozzákeverjük a masszához. A kávéba is öntünk rumot.

4. lépés

Egy hosszúkás tálba lerakjuk a piskótákat, meglocsoljuk a rumos kávéval, majd ráöntjük a krémet, s megszórjuk a kakaóporral, s mandulával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 605 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Tiramisu lisztérzékenyek számára

  • Epres-szamócás-eperlikőrös tiramisu

  • Birsalmás tiramisu

  • Tiramisu Henitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    321 kcal
  • Zsír

    12,1 g
  • Koleszterin

    164 mg
  • Szénhidrát

    36,4 g
  • Cukor

    3,4 g
  • Fehérje

    11,1 g