Rántott busa gombával és hagymás-szalonnás krumplipürével
2014-08-05- Típus: Rántott hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egyél halat, a legjobb falat. A szalonna zsírjában kisütött hal nagyon finom volt.
Ezeket szerezd be:
- 300 g busafilé
- 120 g füstölt szalonna
- 4 db csiperkegomba
- 4 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál vaj
- só (ízlés szerint)
- 1 db citrom
- 1 db paradicsom
- 1-2 szál petrezselyem (fodros)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplit felteszem főni héjában. A hagymát apróra vágom.
2. Lépés
A filét 2 db-ba vágom, bedörzsölöm a szalonnával, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot. Bepanírozom.
3. Lépés
A krumplit megpucolom, összetöröm, sózom, borsozom, hozzákeverem a hagymát és a vajat, megpirítom.
4. Lépés
A serpenyőben megsütöm az apróra vágott szalonnát, majd ebben a zsiradékban megsütöm a halszeleteket s a gombákat, a szalonna darabkákat a krumplihoz keverem.
5. Lépés
Tálalok. A tányérra helyezek 1 szelet halat, mellé egy kupac krumplit, a gombákat, díszítem egy szelet citromkarikával, egy szelet paradicsommal és petrezselyemzölddel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 523 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1047 kcal -
Zsír
47 g -
Koleszterin
371 mg -
Szénhidrát
82,4 g -
Cukor
8 g -
Fehérje
73 g