Rakott kenyér
2014-02-05- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ha van otthon egy 2-3 napos, még egészséges kenyeretek, az Istenért nehogy kidobjátok! :)
Biztosan akad még mellé, ill. közé valami odavaló ;)
Nem bánjátok meg, jó kis ebédet vagy vacsit rittyenthettek hűtő takarítás és maradék újrahasznosítás vagy mondjuk úgy étel mentés címén ;)
Ezeket szerezd be:
- kicsivel kevesebb, mint 1 kg szikkadt kenyér
- 3-5 db egész tojás (több is lehet)
- 2 ek. tejföl
- 0,5-1 dl tej
- só, kevés bors
- vaj, vagy margarin
- paprika, paradicsom
- párizsi (kicsivel kevesebb szükségeltetett, mint 1 kg)
- 15 dkg reszelt sajt (a több itt sem akadály)
1. Lépés
A kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk.
(Nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja.) Középre 2 kisebb szeletet helyezünk.
2. Lépés
A szeletek közé teszünk 1-1 szelet párizsit, paprikát és paradicsomot.
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a tejfölt ill., a tejet is.
Egy kanállal elkezdjük a kenyér tetejére és közé locsolni lassan, hogy átjárja a keverék.
3. Lépés
Amit nem iszik be a kenyér és lecsorog a forma aljára, az egy klassz omlett réteggé sül,
így nem vész kárba.
Ezután jöhet a sajt, amit szintén a szeletek közé és rá egyaránt szórunk.
Előmelegített sütőben, kb. 170 C°-on aranybarnára sütünk.
Friss salátákkal, zöldségekkel fogyasztjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 490 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,101 kcal -
Zsír
32.9g -
Szénhidrát
131.3g -
Fehérje
36.9g -
Koleszterin
263mg -
Cukor
14.3g