Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival

2013-12-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Vettem az egyik ismerősömtől pulykanyakat, amit pörköltnek megcsináltam. Finom petrezselymes krumplit készítettem hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db pulykanyak
  • libazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 db pörköltszaft kocka
  • chiliszósz
  • 4 db krumpli
  • petrezselyem
  • - - :: Paradicsomsaláta : : - -
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom
  • olívaolaj

1. lépés

A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem.

2. lépés

A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem.

3. lépés

Hozzáadom a kockára vágott paprikákat és paradicsomot, a chilipaprikákat, fűszerezem, a pörköltszaft kockákat belemorzsolom. Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, puhára főzöm.

4. lépés

Közben megpucolom a krumplit, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

5. lépés

Tálaláskor teszek a tányérra egy nagyobb, s egy kisebb pulykanyakat, mellé krumplit, megszórom aprított petrezselyemzölddel, a pulykanyakakra locsolok chiliszószt.

TIPP: Fokhagymás, lilahagymás paradicsomsalátát ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 633 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros pulykanyakpörkölt fusillival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    414 kcal
  • Zsír

    21,1 g
  • Koleszterin

    104 mg
  • Szénhidrát

    29 g
  • Cukor

    13,6 g
  • Fehérje

    31,7 g