Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival
2013-12-23- Típus: Pulykapörkölt receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Vettem az egyik ismerősömtől pulykanyakat, amit pörköltnek megcsináltam. Finom petrezselymes krumplit készítettem hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 4 db pulykanyak
- libazsír
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 2 db csípős hegyes paprika
- 3 db chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 db pörköltszaft kocka
- chiliszósz
- 4 db krumpli
- petrezselyem
- - - :: Paradicsomsaláta : : - -
- 1 db paradicsom
- 0.5 db lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom
- olívaolaj
1. lépés
A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem.
2. lépés
A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem.
3. lépés
Hozzáadom a kockára vágott paprikákat és paradicsomot, a chilipaprikákat, fűszerezem, a pörköltszaft kockákat belemorzsolom. Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, puhára főzöm.
4. lépés
Közben megpucolom a krumplit, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.
5. lépés
Tálaláskor teszek a tányérra egy nagyobb, s egy kisebb pulykanyakat, mellé krumplit, megszórom aprított petrezselyemzölddel, a pulykanyakakra locsolok chiliszószt.
TIPP: Fokhagymás, lilahagymás paradicsomsalátát ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 633 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
414 kcal -
Zsír
21,1 g -
Koleszterin
104 mg -
Szénhidrát
29 g -
Cukor
13,6 g -
Fehérje
31,7 g