Uborkás saláta öntet

2012-08-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Jöjjön egy olyan saláta öntet, ami nem csak az uborkasaláta, de bármilyen más saláta kiváló kiegészítése lehet. Kicsit tzatzikis az ízhatás. A színétől ne ijedjünk meg! :) A ronda külső ellenére nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 csésze tej
  • 1/4 csésze könnyű majonéz
  • 1/4 csésze görög joghurt
  • 1 uborka
  • 3 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 metélőhagyma
  • fél citrom leve
  • 1/8 teáskanál fokhagyma por
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1/4 teáskanál só

1. lépés

Tegyünk minden hozzávalót a turmixgépbe és egyszerűen pürésítjük. Sokkal jobb, ha a tálalás előtt hűtőbe tesszük legalább 1 órára!

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 922 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Besamelmártás

  • Cézár saláta öntet

  • Görög tzatziki

  • Joghurtos saláta öntet

  • Paradicsomos vinaigrette

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    43,4 kcal
  • Zsír

    2,4 g
  • Fehérje

    2,1 g
  • Szénhidrát

    3,6 g