Pizzasonka csicsókával és tejszínes raguval
2014-01-04- Típus: Tejszínes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A pizzasonkát tükörtojással, csicsókával, tejszínes raguval készítettem el. Sajnos nem tartott sokáig, pedig ettem volna még.
Ezeket szerezd be:
- 6 db csicsóka
- 2 szelet vastagabb pizzasonka
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 dl főzőtejszín
- 3 db chilipaprika
- 1 szál petrezselyem
- olívaolaj
1. lépés
A csicsókát megpucolom, alaposan megmosom, kockára vágom, a paprikát hosszában kettévágom, felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, a hagymákat aprítom. Egy vastagabb szelet pizzasonka közepét kivágom, a belsejét a másik pizzaszelettel együtt kockára vágom.
2. lépés
Egy serpenyőbe olívaolajat öntök, közepébe beállítom a pizzasonkahengert, köré rakom a többi hozzávalót, rávágok kettő chilipaprikát, fűszerezem, el kezdem sütni.
3. lépés
Egy idő után felöntöm a tejszínnel. Amikor már puha, a pizzasonkahengerbe beleütök egy tojást, szórok rá pirospaprikát, készre sütöm.
4. lépés
Tálaláskor a tányér közepére állítom a pizzasonkahengert, köré pakolom a ragut, a tükörtojásra rakom a petrezselymet és a chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 527 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
976 kcal -
Zsír
22,3 g -
Koleszterin
211 mg -
Szénhidrát
167,9 g -
Cukor
55,9 g -
Fehérje
32,6 g