Pisztráng kapor mártással

2013-11-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A pisztráng nagyon finom kapormártással, a család nagyon szereti.

Ezeket szerezd be:

  • 2 darab pisztráng
  • só, bors
  • fél deci olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • Kapormártás hozzávalói:
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • fél deci olaj
  • 2 deci tej

1. lépés

A halat tisztítás után beirdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom. Egy sütőedénybe teszem kevés olajat rakok alája. Fél deci olajba teszem a pirospaprikát csipet sót.
Összekeverem és a besózott megirdalt halat bekenem.

2. lépés

A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon kevés burgonyával szép pirosra megsütöm. Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálaltam.

3. lépés

A mártás elkészítése:
A kaprot megmosom, összevágom nagyon apróra. Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott fokhagymát, majd az összevágott kaprot tejszínnel felöntöm. Amikor kezd sűrűsödni, tejjel felöntöm.
Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sűrűségét.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 887 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült citromos pisztráng

  • Sonkával és szalonnával töltött pisztráng

  • Sóban sült pisztráng

  • Töltött pisztráng

  • Pisztráng mártásban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    777 kcal
  • Zsír

    46.6g
  • Koleszterin

    209mg
  • Szénhidrát

    15.4g
  • Cukor

    6.4g
  • Fehérje

    72.6g