Pisztráng kapor mártással
2013-11-24- Típus: Pisztráng receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
A pisztráng nagyon finom kapormártással, a család nagyon szereti.
Ezeket szerezd be:
- 2 darab pisztráng
- só, bors
- fél deci olaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- Kapormártás hozzávalói:
- 1 csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 deci főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- fél deci olaj
- só
- 2 deci tej
1. lépés
A halat tisztítás után beirdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom. Egy sütőedénybe teszem kevés olajat rakok alája. Fél deci olajba teszem a pirospaprikát csipet sót.
Összekeverem és a besózott megirdalt halat bekenem.
2. lépés
A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon kevés burgonyával szép pirosra megsütöm. Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálaltam.
3. lépés
A mártás elkészítése:
A kaprot megmosom, összevágom nagyon apróra. Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott fokhagymát, majd az összevágott kaprot tejszínnel felöntöm. Amikor kezd sűrűsödni, tejjel felöntöm.
Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sűrűségét.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 887 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
777 kcal -
Zsír
46.6g -
Koleszterin
209mg -
Szénhidrát
15.4g -
Cukor
6.4g -
Fehérje
72.6g