Vörösboros sertéspörkölt knédlivel, serpenyős sült tökkel és répával
2013-08-19- Típus: Sertéspörkölt
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Vörösboros sertéspörkölt knédlivel, serpenyős sült tökkel és répával. Kicsit más, új körettel.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertéscomb
- 1 rúd félkész knédli
- 1 nagy répa
- 1 kicsi tök fele
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 chili
- 1 db paradicsom
- só, őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- olívaolíaj
- chili szósz
1. Lépés
A húst, paradicsomot, kockára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a húst, végül a paprikát és paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s fedő alatt lassú tűzön főzöm.
2. Lépés
Közben a a répát felkarikázom, a tököt kockára vágom, olajos serpenyőbe teszem, fűszerezem, s a sütőben 200 C fokon megsütöm.
A knédli rudat sós vízben megfőzöm. Hagyom hűlni, felszeletelem. A pörkölthöz öntök vörösbort.
3. Lépés
Tálalok. A tányérra teszek 3 szelet knédlit, rá pörköltet, mellé pedig sült zöldségeket. Locsolok rá chili szószt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 539 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
411 kcal -
Zsír
10g -
Szénhidrát
30.1g -
Fehérje
48.8g