Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel
2015-01-12- Típus: Sertéspörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
A pörkölt nem csak nokedlivel, vagy krumplival készíthető, a zöldborsó is mássá teszi egy kicsit.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertéscomb
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyespaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 25 dkg tészta (Pipette Rigate)
- 10 dkg ecetes cékla
1. Lépés
A hagymát aprítom, húst, a szalonnát, a paprikát, paradicsomot kockára vágom.
2. Lépés
A serpenyőben a szalonnát megpirítom, zsírjában a hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, egy darabig pörkölöm, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s el kezdem főzni.
3. Lépés
Mikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldborsót is.
4. Lépés
Kifőzöm sós vízben a tésztát.
5. Lépés
Végül a tésztát a pörkölthöz adom, összekeverem.
6. Lépés
Tálalok. A tányérra szedek céklát, mellé a pörköltes tésztát, rá egy chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 544 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
833 kcal -
Zsír
19,2 g -
Koleszterin
228 mg -
Szénhidrát
95,1 g -
Cukor
14,1 g -
Fehérje
67,7 g