Gombás sertéspörkölt rizzsel és párolt káposztával

2015-10-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ez egy íz- és színkavalkád. Mindegyik összetevő önmagában is nyerő, de így együtt, fenomenális!

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 4 db csiperkegomba
  • olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.5 bögre rizs
  • 0.5 db kisebb káposzta
  • köménymag (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál cukor
  • ecet (ízlés szerint)
  • 0.5 db brokkoli
  • só (ízlés szerint)

1. lépés

A hagymát aprítom, a húst kockára vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem. A káposztát felszeletelem, a brokkolit rózsáira szedem.

2. lépés

A hagymát olajon megdinsztelem, rádobom a húst, fehéredés után öntök rá egy kevés vizet. Sózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és paprikával. Zsírjára pirítom.

3. lépés

Felöntöm vízzel, amikor már félpuha, majd hozzáadom a gombát és szórok rá kevés lisztet.

4. lépés

Közben a rizst megfőzöm, a káposztát megpárolom: a köménymagot megpörkölöm, cukorral karamellízálom, hozzáadom a káposztát, locsolok rá ecetet.

5. lépés

Megpárolom a brokkolit is, végül tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 676 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel

  • Sertéspörkölt gombával

  • Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

  • Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

  • Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel és lecsóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    558 kcal
  • Zsír

    15,5 g
  • Koleszterin

    94 mg
  • Szénhidrát

    66,9 g
  • Cukor

    13,7 g
  • Fehérje

    39,3 g