Gombás sertéspörkölt rizzsel és párolt káposztával
2015-10-07- Típus: Sertéspörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ez egy íz- és színkavalkád. Mindegyik összetevő önmagában is nyerő, de így együtt, fenomenális!
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg sertéscomb
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt kömény (ízlés szerint)
- 4 db csiperkegomba
- olaj
- 1 evőkanál liszt
- 0.5 bögre rizs
- 0.5 db kisebb káposzta
- köménymag (ízlés szerint)
- 1 teáskanál cukor
- ecet (ízlés szerint)
- 0.5 db brokkoli
- só (ízlés szerint)
1. lépés
A hagymát aprítom, a húst kockára vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem. A káposztát felszeletelem, a brokkolit rózsáira szedem.
2. lépés
A hagymát olajon megdinsztelem, rádobom a húst, fehéredés után öntök rá egy kevés vizet. Sózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és paprikával. Zsírjára pirítom.
3. lépés
Felöntöm vízzel, amikor már félpuha, majd hozzáadom a gombát és szórok rá kevés lisztet.
4. lépés
Közben a rizst megfőzöm, a káposztát megpárolom: a köménymagot megpörkölöm, cukorral karamellízálom, hozzáadom a káposztát, locsolok rá ecetet.
5. lépés
Megpárolom a brokkolit is, végül tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 767 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
558 kcal -
Zsír
15,5 g -
Koleszterin
94 mg -
Szénhidrát
66,9 g -
Cukor
13,7 g -
Fehérje
39,3 g