Almás-diós muffin

2013-01-08
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A finom almás muffinnál nincs is jobb. Hát ha még egy kis dióval párosítjuk. Akkor isteni lesz!

Ezeket szerezd be:

  • 340 g liszt
  • 220 g cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 4-5 nagy alma
  • 250 ml tej
  • 2 tojás
  • 100 g vaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Tetejére:
  • 100 g barna cukor
  • 100 g dió

1. lépés

A muffin elkészítés alapjait ezen a recepten is alkalmazzuk: a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, fahéj) keverjük össze egy tálban, míg egy másikban a nedves hozzávalókat (tej, olvasztott vaj, tojás).

2. lépés

Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk egy kevéske citrommal, ráreszeljük a héját, 1 csomag vaníliás cukrot szórunk rá és fahéjat. Keverjük  össze a három keveréket, majd dolgozzuk egységes masszává.

3. lépés

Készítsük elő a muffin formákat. Vajazzuk ki, majd töltsük őket háromnegyed részég. A tört diót keverjük össze a barna cukorral, majd szórjuk a muffinok tetejére. Tegyük sütőbe és 180°C-on 30-35 perc alatt süssük készre őket.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 165 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept