Kukoricás-gombás csirkesaláta
2013-02-11- Típus: Csirkesaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Könnyed saláta, könnyed vacsorára. Tejszínnel leöntve is isteni, főleg megvendégeléskor szoktam készíteni, mert gyorsan kész van, főtt tojással kiegészítve Húsvétkor is kiváló. Fogyókúrázóknak szintén ideális vacsora!
Ezeket szerezd be:
- 500 g csirkemell
- 500 g jégsaláta vagy vegyes saláta
- 1 konzerv kukorica
- 1 db kis üveges gomba
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk grillfűszer
- 100 g koktélparadicsom
- 1 citrom leve
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd egy kevéske olajon megpirítjuk. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a gombát (üvegessel gyorsabban végezhetünk) és a kukoricát. Kevergetve összepirítjuk, amíg minden finom puha lesz.
2. lépés
A jégsalátát megmossuk, lecsepegtetjük, és darabokra tépkedjük. (Szintén gyorsabb, ha előre zacskózott fajtát választunk.) Egy nagy tálba tesszük a félbevágott koktélparadicsommal együtt. Lelocsoljuk egy kis citromlével, majd mikor a húsos keverék lehűlt, a tetejére halmozzuk. Finom mozdulatokkal összekeverjük, majd azonnal tálaljuk.
Értékelések
(3.6 / 5)
5 személy értékelt
5 888 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
301 kcal -
Zsír
8.5g -
Szénhidrát
14.8g -
Fehérje
43.9g