Parajkrémleves recept

2013-06-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A spenótot mi nagyon szeretjük, ezért is készítettem finom krémlevest belőle. A leves elfogyott, én pedig olyan erős lettem, mint Popeye. :)

Ezeket szerezd be:

  • 70 dkg Paraj
  • 8 dkg Vaj
  • 2 kiskanál Liszt
  • 1 db Tojássárgája
  • Zöldségleves
  • Parmezán sajt

1. lépés

A parajt megtisztítjuk és kevés vízben megfőzzük. Ezután leszűrjük, majd apró kis darabokra aprítjuk vagy egy vágókéses turmixban összeturmixoljuk.

2. lépés

Egy másik lábasban megolvasztunk 5 dkg vajat és hozzákeverjük a lisztet. Amikor a liszt megpirult, akkor belekeverjük az apróra vágott parajt. Folyamatosan addig kevergetjük, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. Ezután hozzáöntjük a zöldséglevest és a sajtot (zöldséglevesnél én körülbelül 1 litert, sajtnál kb. 1 marék), sózzuk, majd körülbelül 10-15 percig főzzük kis lángon.

3. lépés

Amíg rotyog, addig megolvasztjuk a maradék vajat és összekeverjük a tojássárgájával. Ezt a végén belekeverjük a spenótlevesünkbe, néhány percig még főzzük, és melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 580 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    412 kcal
  • Összes Zsír

    27,3 g
  • Koleszterin

    113 mg
  • Szénhidrát

    28,5 g
  • Cukor

    5,4 g
  • Fehérje

    17,7 g