Peperonata levesesen gombás tortellinivel
2013-11-27- Típus: Gombás tészta receptek, Paradicsomlevesek, Tortellini
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Szeretem az olasz konyhát. A különféle pasta-félék nagy kedvencek. A tortelliniket sokféleképp variálom.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg gombás tortellini
- 2 db újhagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 3 db chili
- 3 db paradicsom
- 10 db chilivel töltött olívabogyó
- 12 levél bazsalikom
- 2 db bazsalikom csúcs
- só, bors, pirospaprika
- oregano
- ketchup
- chiliszósz
- olívaolaj
- parmezán
1. Lépés
Az újhagymát, paprikát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomokat nyolcadolom, az olívabogyókat félbevágom.
2. Lépés
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikát, majd a paradicsomokat. Fűszerezem, beleöntöm a szószokat. Öntök rá fél liter vizet, amikor már forró, beleteszem a tésztát, megfőzöm.
3. Lépés
Tálaláskor reszelek rá sajtot, díszítem bazsalikommal és chilivel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 533 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
655 kcal -
Zsír
25.8g -
Szénhidrát
72.5g -
Fehérje
37g -
Koleszterin
80mg -
Cukor
13.1g